Animal – Dance With The Living (10+)

Théâtre Du Centaure (FR)

Let op! Vanwege de onverwachte neerslag, is parkeren in de groeve van Beaujean helaas niet mogelijk. U kunt parkeren op de parkeerplaats van Bezoekerscentrum Schrieversheide, gelegen aan de Schaapskooiweg in Brunssum. Deze parkeerplaats ligt 1 kilometer verwijderd van de speellocatie.

Het is ongeveer 15 minuten lopen. Voor mensen moeilijk ter been zetten we pendelbussen in. Komt u op tijd, de voorstelling start om 20.00 uur.

——————————————————————–

Animal – Dance with the living van Théâtre du Centaure is de ontmoeting tussen twee werelden: het choreografische universum van Kaori Ito en de zoektocht van Manolo om Centaur te worden. Een bijzondere samensmelting van dansers, muzikanten en vier krachtige, mysterieuze, eigenzinnige zwarte paarden.

Sinds zijn kindertijd heeft Manolo, oprichter van het in Marseille gevestigde Théâtre du Centaure, de droom om één te worden met een paard; samen bestaan in symbiose met het dier en de natuur. Een Centaur worden. In Animal – Dance with the Living is het zover. Choreograaf Kaori Ito is erin geslaagd om het dier in hem naar boven te halen. Op het kale speelvlak is Manolo samen met vier paarden. De show is geschreven in harmonie met deze paarden, dankzij een lang proces van creatie en observatie dat enkele maanden duurde. Verre van acrobatiek en het spectaculaire, is deze voorstelling een dialoog tussen mens en paard. De krachtige bewegingen van het dier worden als één geheel doorgetrokken in de lichamen van de twee dansers. De natuurlijke spontaniteit van deze dieren voedt de creativiteit van de artiesten. “Paarden zijn uiterst gevoelig, veel instinctiever dan wij. Ons leven wordt toch grotendeels bepaald door codes”, licht danseres Léonore Zurflüh toe. Deze voorstelling is een manier om “het deel van de dierlijkheid dat in onze lichamen verborgen zit te onthullen. De primitieve wortels die in de loop der eeuwen door de mensheid zijn vergeten”, vult choreografe Kaori Ito aan. Zij ziet deze zoektocht naar symbiose als onderdeel van een breder vraagstuk, namelijk dat van “leren leven in harmonie met levende wezens”, in een tijd waarin de natuur steeds meer wordt bedreigd.

Twee muzikanten uit totaal verschillende werelden begeleiden de voorstelling Anwar Khan zingt, speelt tabla en een traditioneel Indiaas harmonium. Componist Virgile Abela speelt elektrische gitaar. Samen roepen zij een nieuwe, dierlijke wereld op die gevuld is met de adem van paarden en het gestamp van hun hoeven

Credits

Artistieke leiding Kaori Ito & Manolo
Choreografie Kaori Ito
Assistent choreografie Louis Gillard

Artiesten en muzikanten Manolo, Léonore Zurflüh, Johanna Houé, Camille Kaczmarek, Virgile Abela en Anwar Khan.
Paarden Idra, Sahadeva, Nakula, Spaanse hengsten – Arjuna Arabische hengst

Lichtcreatie Anais Silmar en Olivier Guerbois
Muzikale compositie en toneelmuziek Virgile Abela et Anwar Khan
Technische managers Sylvain Vassas Cherel, Nancy Drolet, Manu Buttler, Thomas Hennequin
Geluidstechnicus Philippe Boinon, Vincent Pierre Louis
Lichttechnicus Anais Silmar
Verzorging van de paarden op tournee Camille Kaczmarek en Johanna Houé

Creatieve ondersteuning Archaos, Pôle National des Arts du Cirque Méditerranée, Le Grand R, scène nationale La Roche-sur-Yon, Château Rouge, scène conventionnée d’Annemasse, Le Haras national d’Hennebont, pôle de création des arts équestres, Le Grand Théâtre de Provence, Aix-en-Provence, Le CENTQUATRE-PARIS Parijs, La Communauté d’Agglomération Mont-Saint-Michel Normandie, Cultura Nova Heerlen (Pays-Bas).

Met medewerking van Haras de La Vendée, Lycée Agricole de Contamine sur Arve, MC2 Grenoble – Maison de la Culture, Théâtre Quai 9, Lanester.

Ondersteuning Aide nationale à la création arts du cirque, DGCA, Ministère de la Culture 2022, Het Théâtre du Centaure wordt gesubsidieerd door de stad Marseille en de DRAC Provence-Alpes-Côte d’Azur. Het wordt ondersteund door het Département des Bouches-du-Rhône, de Région Sud Provence-Alpes-Cô