Analoge Foto Safari

Mockus

Snap snap snap. Heel veel foto’s maken. De helft meteen weggooien. De beste nog wat bewerken en op social media gooien. Whoop: de hartjes, likes en reacties stromen binnen. Directe voldoening. En als je onvoldoende likes krijgt, haal je hem er binnen drie minuten weer af. Hoe anders is het als je maar 36 kansen hebt om de wereld om je heen vast te leggen? Als je door een klein zoekertje je kader moet bepalen? En dat je een paar dagen moet wachten voor je het resultaat kunt bekijken? Welke foto is gelukt of mislukt, is bij analoge fotografie altijd een verrassing. 

Om deze ouderwetse manier van beeld vangen te ontdekken of herontdekken, kun je met Mockus mee op Analoge Foto Safari. Van zaterdag tot en met woensdag haal je een camera op, ontvang je een bingokaart en krijg je een korte instructie. Je levert de camera weer in en wij ontwikkelen de beelden. Ondertussen kun je de groeiende expositie bezoeken. Bezoekers en een vakjury kiezen de beste foto’s uit, die een maand lang op groot formaat worden geëxposeerd. Zaterdagavond 3 september worden ‘s avonds de prijswinnaars bekendgemaakt. 

Tijdens Cultura Nova kun je ook onze pop-up museumshop bezoeken met camera’s, toebehoren en bijzondere kunst- en fotografieboeken en -magazines.  

Geschikt voor kinderen, onder begeleiding van volwassenen. Bij het ophalen van de camera vragen we een identificatie. Je kunt de foto safari alleen of in een groepje doen. En op verzoek ook onder begeleiding. 

De afgedrukte foto’s kunnen door de deelnemers opgehaald worden nadat ze gepresenteerd zijn. 

LET OP: beperkte beschikbaarheid, dus reserveer op tijd. 

Analoge Foto Safari:

Za 27 en zo 28 augustus, 10.00-18.00 uur

Ma 29, di 30 en wo 31 augustus, 13.00-18.00 uur

15,- euro

Expositie:

Do 1 en vr 2 september, 13.00-18.00 uur
Za 3 september, 10.00-18.00 uur

Zo 4 september, 10.00-18.00 uur

Gratis toegang

Bekendmaking winnaars 
Za 3 september vanaf 20.00 voor deelnemers en genodigden