Amsterdam Klezmer band

Livemuziek in de Spiegeltent

Het vernieuwde Burg. van Grunsvenplein voor Theater Heerlen is gedurende het hele festival het bruisende hart van Cultura Nova. De plek voor ontmoeting tussen publiek en artiesten, verrassende performances, leuke kindervoorstellingen en elke dag een nieuwe band die je gratis ziet in de Spiegeltent. Loop eens binnen, ontdek, en laat je zintuigen prikkelen door Amsterdam Klezmer Band!

Neem een dosis klezmer, voeg een snufje jazz, een shotje balkan en een scheutje gipsy toe, en voilá; je hebt het recept voor de Amsterdam Klezmer Band! Het verhaal van deze zevenkoppige band uit Amsterdam begint in 1996 letterlijk op straat met traditionele Jiddische muziek. Ruim een kwarteeuw, negentien albums en 1.500 concerten verder hoort de onorthodoxe, vernieuwende en aanstekelijke klezmer van de AKB thuis in de wereldtop van de klezmer- en balkanscene. Ze stonden op North Sea Jazz, Lowlands en Sziget en zijn nu de feestelijke afsluiter van Cultura Nova 2022.

Dansen, lachend en louterend sluiten we de tent.

De programmering van de Spiegeltentconcerten is een samenwerking tussen Cultura Nova, Parkstad Limburg Theaters en poppodium NIEUWE NOR.