Themamiddag: Ambitie versus naakte werkelijkheid

Rinske Brand, Steven Delva, Mark Feron en Govert Derix

Heerlen is een stad van uitersten, altijd al geweest. Dat geldt ook voor de waardering van het stadscentrum: waar de een de vooruitgang omarmt, blijft de ander liever hangen in kommer-en-kwel-verhalen. Uniek is het centrum zonder meer: het is onaf, er is ruimte voor creativiteit en het biedt kansen voor iedereen die de handen uit de mouwen durft te steken. Niet voor niets dat het ambitiedocument 2022 de naam ‘Samen maken we het Centrum’ draagt.

Ons centrum blijft een uitdaging die ook de komende jaren onze voortdurende aandacht heeft. Daarbij moeten we ons altijd de vraag blijven stellen: wat én wie maakt de stad en haar centrum? Op 2 september van 13.00 tot 16.00 belicht Mark Feron (architect) onder begeleiding van Govert Derix (auteur, stadsfilosoof) de plannen voor het centrum.

Twee Nederlandse topexperts verkennen de kansen en mogelijkheden voor het centrum.
Rinske Brand (spreker, gastdocent, auteur en columnist bij Gebiedsontwikkeling.nu) zal de kracht en pracht van kunst en cultuur benadrukken en de economische waarde hiervan. Steven Delva (Architect van het Jaar 2021) zet in op een drastische vergroening en verduurzaming. Gezamenlijk verkennen we de ambities voor het unieke karakter en centrumbeleving voor het hart van Heerlen.