Vrijwilligers gezocht!

Meewerken aan Cultura Nova? 

Cultura Nova Zomerfestival Heerlen zou niet kunnen bestaan zonder de inzet van vrijwilligers. Er zijn extra handen nodig voor onder andere het opbouwen en afbreken van locaties en decors, ondersteunen in de publiciteit en publieksbegeleiding. 

Ieder jaar werken zo’n 70 vrijwilligers mee om Cultura Nova tot een onvergetelijk feest te maken. Meewerken met Cultura Nova staat garant voor veel gezelligheid, sfeer en mooie voorstellingen. Je komt voor en ook eens achter de schermen, werkt samen met gezelschappen en kunt gratis naar voorstellingen. 

Lees meer

Het festival is ontstaan vanuit het verlangen ander theater te bieden dan het reguliere aanbod, buiten de officiële zalen. Cultura Nova zocht naar vernieuwende crossovers met beeldende kracht en kwaliteit. Naar interactie tussen locatie en voorstelling en tussen voorstelling en publiek. Cultura Nova weet te raken met theater in een verlaten kasteel, dans in een zandgroeve en concerten in een parkeergarage. Inmiddels is Cultura Nova bekend om haar bijzondere programmering op buitengewone locaties. Met intieme ontmoetingen en grootse ensceneringen. Met wereldberoemde internationale acts en beginnende theatermakers uit de regio.

Het festival stimuleert al 30 jaar talentontwikkeling door een podium te bieden aan vernieuwende makers. Als coproducent verleidt Cultura Nova sinds enkele jaren jonge (inter)nationale makers om zich te laten inspireren door het DNA van de regio, met zijn eigen(zinnige) culturele en ruimtelijke dynamiek. Met onder meer kwalitatief hoogstaand jeugdtheater helpt Cultura Nova liefde voor het theater te ontwikkelen. Theater dat ontroert, fascineert, schuurt en verbindt, dat is Cultura Nova.

Verblijf

Overnachten

Klik hier voor meer informatie over plaatselijke hotels, bed & breakfasts, pensions etc.

Eten

Klik hier voor een overzicht van Heerlen Mijn Stad van de horecagelegenheden in Heerlen.

IMG_5825

Bereikbaarheid

Parkeren

Parkeermogelijkheden Heerlen

qparklogo
interparking

Er is genoeg mogelijkheid tot parkeren bij Q-park of Interparking Maanplein. Klik hier voor de algemene pagina over parkeren in de binnenstad van Heerlen.

Fiets

Komt u met de fiets?

Uiteraard kunt u het festivalplein en de verschillende locaties van Cultura Nova ook met de fiets bezoeken. Er is overal voldoende gelegenheid om de fiets neer te zetten. Plan hier uw route.

Openbaar vervoer

Reizen met Arriva en NS

Maastricht_Arriva_treinen_2016

Het centrum van Heerlen is zeer goed bereikbaar via het openbaar vervoer. Het centrale festivalplein ligt op enkele minuten lopen van het centraal station. Wil je met de bus naar het festivalplein? Stap dan uit bij halte Theater.

Check www.9292.nl om je reis te plannen.

Arriva biedt je een kortingsticket aan voor een bezoek aan Cultura Nova

Boek een ticket naar station Heerlen of naar het festivalplein 

Let op: de korting wordt in de laatste stap van het betaalproces verrekend.